První logopedická zahrada zve k návštěvě

20. 5. 2013

Školní zahrada vytvořená na míru specifickým potřebám dětí je dokončena. Nahlédnout do ní bude moci i veřejnost.

Školní zahrada Církevní základní a mateřské školy logopedické Don Bosco v pražských Bohnicích, zaměřené na speciálně-pedagogickou a logopedickou péči pro děti od 3 do 15 let s poruchami řeči, komunikace a učení, se připravuje na své slavnostní otevření. Herní prvky a části zahrady byly navrženy pro trénink specifických dovedností, jako je například rozvíjení hrubé a jemné motoriky, koordinace pohybu, prostorového vnímání či schopnosti soustředění.

Citoprůlezku, logodomek, velipsespílev a další si můžete přijít vyzkoušet i vy. Na komentovanou procházku zahradou, kde se mimo jiné dozvíte, jak projekt vznikal, se máte příležitost vypravit během Víkendu otevřených zahrad 8. června mezi 14. a 18. hodinou. Možná se přitom dozvíte i něco, co jste ještě nevěděli. Škola se totiž zapojila do projektu Zažij vzdělávání jinak v rámci kampaně Česko mluví o vzdělávání a bude se snažit veřejnosti přiblížit i netradiční metody práce s dětmi. Jste srdečně zváni!