Jak se slaví v logozahradě

27. 6. 2013

Cesta po stopách Dona Bosca, hry, soutěže, bubnování, divadlo, hudba, zpěv i požehnání biskupa Václava Malého – tak oslavili 26. června děti a učitelé z Církevní základní a mateřské školy logopedické Don Bosco v pražských Bohnicích otevření své obnovené zahrady zaměřené na logopedickou intervenci.

Škola Don Bosco poskytuje speciálně-pedagogickou a logopedickou péči dětem s poruchami řeči, komunikace a učení a program slavnosti byl od rána určen hlavně jim. Hosté si mohli prohlédnout návrhy zahrady, které děti vytvořily ještě před rekonstrukcí a které proměnu zahrady inspirovaly. K dispozici byly fotografie z průběhu celého projektu, deník zahrady či videozáznamy, kde děti za pomoci učitelů některé své nápady realizovaly, sázely bylinky nebo třeba pomáhaly s výsadbou stromů.

Logopedické zahradě Don Bosco požehnal během slavnosti biskup Václav Malý.

Zahrada Církevní základní a mateřské školy logopedické Don Bosco byla zrekonstruována jako pilotní projekt našeho grantového programu Zahrada hrou. Je uzpůsobena speciálním potřebám dětí a stala se tak vůbec první logopedicky zaměřenou zahradou v České republice. Kromě prostoru pro relaxaci a dovádění nabízí zázemí pro výuku pod širým nebem a příležitosti pro speciální výuku dětí formou hry a interakce s prostředím. Originální prvky v zahradě jsou extenzí didaktických logopedických pomůcek.