Za vánoční vůní do Don Bosco

26. 11. 2013

Logopedická zahrada při internátu církevní základní a mateřské školy Don Bosco v Praze Bohnicích ožila předposlední listopadový pátek společnou zábavou pro děti i rodiče.

Žáci druhé a třetí třídy se nejdříve vydali pod ochranou kouzelných víl Jasněnky, Šikulky, Voněnky a Zpěvanky na cestu zahradou, při níž mohli vyzkoušet své smysly a dovednosti.  Hru s názvem Putování za vánoční vůní vystřídalo grilování na zahradě a nakonec si děti s rodiči zkusili vyrobit vánoční ozdobu technikou korálkování, vypichovaný svícen nebo připravit vizovické těsto.

Společnou akci pro děti a rodiče připravili pedagogové školy jako součást projektového dne v rámci předmětu etická výchova.

Proměna zahrady Don Bosco byla dokončena s nadační podporou na jaře letošního roku. Logopedicky zaměřená zahrada využívá speciální herní prvky navržené pro děti s poruchami a opožděným vývojem řeči a usnadňuje jejich výuku formou hry a interakce s prostředím.